När Google-aktier delas

Du kanske undrar när Googles aktiesplitningar inträffar. Om så är fallet kommer den här artikeln att täcka förfarandet och ge användbar information för investerare. Som med alla aktiesplittar är Googles aktier föremål för prisändringar. En aktiesplit kan dock vara fördelaktig för investerare, eftersom det ökar antalet aktier de kan köpa. En 2-mot-1-split fördubblar till exempel antalet aktier som varje investerare får, men minskar också värdet på varje aktie.

Anledningen till Googles föreslagna uppdelning var att säkerställa att grundarna skulle behålla kontrollen över företaget. Även om det sänkte aktiekursen med ungefär hälften, skapade det också en ny aktieklass utan rösträtt vid investerarmöten. Även om detta drag var kontroversiellt vid den tiden, har många andra företag sedan dess insett fördelarna med att behålla aktieägarnas rösträtt. Som ett resultat kommer Google sannolikt att genomföra denna plan förr snarare än senare. Även om investerare kan vara skeptiska till företagets avsikter, finns det en chans att det kommer att förverkligas.

Delningsprocessen har flera fördelar. För det första gör det Alphabet-aktier mer lockande för vardagliga investerare. Dessutom ökar det sina chanser att läggas till Dow Jones Industrial Average, ett marknadsvärdeindex. NASDAQ, S&P 500 och Dow Jones Industrial Average är alla baserade på pris, och om Google skulle börsnoteras skulle det vara en del av detta index. Om Google skulle köpas till ett högt pris skulle dess marknadsvärde vara för högt för att inkluderas i dessa listor. Som sådan gör Alphabet-aktiespliten Alphabet-aktier mer tilltalande för vardagliga investerare.

Förutom Googles aktiesplit överväger företaget också de potentiella effekterna på sin affärsmodell. Detta bör hjälpa investerare att fatta ett bättre beslut när det gäller att köpa aktier när priserna stiger. Företagets affärsmodell, senaste ekonomi och framtidsutsikter bör alla beaktas när man fattar ett beslut. I slutändan kommer Googles aktiesplit att göra den mer tillgänglig och likvid, vilket kan stimulera mer köp- och handelsaktivitet. Ändå förändras inte aktiens grunder av splitten och företagets långsiktiga utsikter är fortfarande starka.

De senaste nyheterna om Googles aktiesplit är tillkännagivandet av en 20-för-1-aktiesplit av Alphabet (GOOGL) på tisdag. Nyheten fick Alphabets aktiekurser att skjuta i höjden i efterhandeln. Precis som med Apple är Alphabet ett av få teknikföretag med ett marknadsvärde på biljoner dollar. Det är ett intressant ögonblick i teknikens och marknadens historia. Så om du är intresserad av att köpa Google-aktier, var noga med att dra nytta av denna möjlighet.

Googles aktiesplit förväntas uppröra vissa investerare och orsaka prisavvikelser. Till exempel, om Google-aktier skulle delas i hälften, skulle den genomsnittliga Joe behöva hitta $ 783 mer innan hans aktiekurs stiger igen. Denna konstgjorda begränsning av efterfrågan är dålig för Googles aktiekurs, men bra för sina konkurrenter. Facebook, Netflix och Microsoft har alla marknadsvärden på över två biljoner dollar, medan Google har mindre än hälften av det. De med några hundra dollar att investera kommer sannolikt att bli glada över nyheterna.