Hur mycket hus har jag råd med?

Det första steget i att avgöra hur mycket hus du har råd med är att bedöma din ekonomi. Det finns ett antal sätt att avgöra hur mycket du har råd med. Du kan använda en kalkylator för inteckning för överkomliga priser för att få en uppfattning om din inteckning överkomlighet. Andra faktorer som hjälper dig att bestämma ett realistiskt pris för ett hem inkluderar din skuldkvot, handpenning och ränta. Att ha dessa siffror till hands hjälper dig att fatta ett välgrundat beslut när du väljer ett hus.
Kalkylator för hypotekslån till överkomliga priser

En kalkylator för överkomliga inteckningar är ett användbart verktyg för att ta reda på vad du har råd att betala varje månad på en inteckning. Kalkylatorn uppskattar hur mycket du har råd att betala varje månad baserat på din inkomst, skuld, handpenning och plats. Ju mer du vet om din ekonomi, desto mer exakta kan dina beräkningar vara. En kalkylator för överkomliga inteckningar är utformad för att hjälpa dig att hitta rätt hus inom din prisklass.

Din kreditpoäng är grunden för din ekonomi, och den spelar en viktig roll för att bestämma din bolåneränta. En poäng på sjuhundra och fyra poäng skulle kvalificera dig för ett lån på 4.375 procent, medan en sexpoäng skulle ge dig en högre ränta. Ju högre din poäng är, desto billigare blir dina månatliga betalningar och vice versa. Det finns tre huvudsakliga kreditrapporteringsbyråer: Equifax, Experian och TransUnion.
Skuldkvot

En sund skuldkvot baseras inte på dina nuvarande skuldnivåer. Ett bra förhållande bestäms av ett antal faktorer, inklusive din livsstil och ekonomiska mål, inkomstnivå och arbetsstabilitet och din tolerans för ekonomisk risk. Om du är orolig för dina skuldnivåer, här är några tips för att hålla din ekonomi under kontroll. Genom att följa dessa riktlinjer kan du spara pengar när du köper ett hus.

Se till att din skuldkvot är mindre än 36%. Dina månatliga boendekostnader bör inte överstiga 29% av din inkomst. Det numret inkluderar försäkring, skatter, underhåll och reparationer. En bra tumregel är att spara ihop tre månaders utgifter för att köpa en ny bostad. Du kan använda intäkterna från att sälja oönskade föremål för att betala av skulden. Prisvärdhet beror på flera faktorer, inklusive handpenning, ränta och plats.
Handpenning

Om du är ute efter ett nytt hus kan handpenningsprogram hjälpa dig att spara för en handpenning. Vissa program är endast tillgängliga för första gången bostadsköpare och kan ha specifika krav. Andra kan kräva en viss kreditpoäng. Det finns många sätt att hitta stödprogram för handpenning och hur man ansöker. Om du är osäker, börja med att kolla in din stats bostadsfinansieringsbyrå. Om du kvalificerar dig för programmet eller inte beror på din inkomst och ekonomiska situation.

Den genomsnittliga handpenningen på en inteckning är nu lägre än någonsin tidigare, vilket gör husägande billigare för många amerikaner. En handpenning på mindre än 20% kräver vanligtvis privat inteckningsförsäkring, vilket kan öka den månatliga betalningen. Medan du sparar för en handpenning, låt inte kostnaderna skjuta upp dig! Använd en handpenningskalkylator för att förstå kostnaderna och fördelarna med var och en. Du kommer att vara glad att du gjorde det. En handpenningskalkylator kan hjälpa dig att se hur mycket handpenning som är nödvändig för en inteckning och hur mycket det kommer att kosta dig.
Räntesats

Att använda en kalkylator för överkomliga priser i hemmet kan hjälpa dig att räkna ut hur mycket hus du har råd med baserat på dina inkomster och skulder. Du kan använda 36% -regeln för att avgöra hur mycket du har råd att betala varje månad på din totala skuld, inklusive din inteckning. Du bör aldrig vara över detta belopp, eftersom din totala skuld ska vara mindre än 36% av din bruttoinkomst. Du måste också överväga den handpenning som du måste göra innan du kan köpa ett hem.

Det första steget i att ta reda på hur mycket hus du har råd med är att utveckla en budget och överväga den bästa tiden att köpa ett hem. Om du inte har tillräckligt med besparingar för en handpenning kanske du vill vänta ett par år innan du köper ett hem. Spara till din handpenning och bygg din kredit. Ju högre din kreditpoäng, desto mer har du råd att betala på ett hem.